Der er flere forskellige typer posesvejsere på markedet, og uden den grundlæggende forståelse for posesvejsere kan det være vanskelligt at vælge den rette. 

For at gøre det nemmere for forbrugeren har jeg skrevet en kort guide omkring valg af funktioner, størrelser, hastighed og svejse elementer. Jeg står naturligvis til rådighed for yderligere spørgsmål. 

Funktioner og anvendelse 
Der er 2 primære typer posesvejsere. Impulssvejsere og varmesvejsere. 
Impulssvejseren anvendes til alle svejsbare materialer (PE, PP, PET osv.) som kræver en lav svejse temperatur og en kort svejse tid.
Impulssvejseren anvendes også til poly coatede aluminiums laminater.

Svejser typer 
Transportable svejsere er lette og fleksible, de optager ikke meget plads, men er også begrænsede i forhold til længden på svejsningen. 

De manuelle svejsere er de mest simple og økonomiske at bruge.
Svejsningen foregår manuelt, og svejse baren lukkes manuelt over produktet som skal svejses. Hastigheden er afhængig af tykkelsen på det svejste produkt (posen, folien), ca. 10-20 svejsninger pr. minut.

 

 

 

De semi automatisk svejsere er udstyret med fodpedal, og kan indstilles til faste svejseintervaller.
Hvis du har behov for at flere at svejse en større mængde emner er dette den rette svejser type.
Hastigheden er også her afhængig af tykkelsen på det svejsede produkt (posen, folien), ca. 20-50 svejsninger pr. minut.

 

Sliddele 
Alle impulssvejsere anvender svejsetråde til at afgive varme til selve svejsningen af emnet.
Svejsetråden kaldes også for et varmeelement. Tråden er enten flad eller rund. Den flade tråd som er standard på de fleste maskiner anvendes til at give en bred svejsning på emnet. Den runde tråd anvendes som en skæretråd, hvis ”snippen” på en pose ønskes fjernet, er den runde tråd i stand til at svejse igennem emnet og efterlade svejsningen lukket og uden ”snippen” 

Teflon er også en vigtig sliddel på en posesvejser som anvender impulser. Teflon bruges til at isolere varmen i forbindelse med svejsningen.
Der ligger som standard et lag teflon under og over varmetråden. Henholdsvis over – og underteflon. Denne teflon skiftes efter behov for at opnå det bedste svejse resultat. 
Både svejsetråde og teflon kan købes løse, og jeg anbefaler altid, at kunden køber en reservedelspakke med til svejseren.

 

PACK2 Sealer specifikationer generelt 
PACK2 svejserne er konstrueret i metal, grundelementerne er lavet af støbt aluminium og selve kassen er lavet af stål.
Svejserne er lavet til at blive brugt i industrien.
Svejserne er udstyret med en elektronisk timer, og microswitch. Det er ikke nødvendigt at vente på at svejseren skal blive varm, da microswitchen sørger for at svejsetråden kun er varm når svejsningen foregår. Den variable timer gør det muligt at svejse materiale i forskellige tykkelser og kvaliteter. En rød signallampe signalerer at svejsningen er overstået.
Nummeret i maskine betegnelsen ex. PACK2 Sealer 200, indikerer svejselængden i mm på enheden.